+45 24631036

Kontakt os ved spørgsmål

Hørslevvej 151C

Harlev J, 8462

Weekender fra 10-17

Åbent alle dage fra 16. dec

Derfor taber juletræet nålene

Mange oplever at juletræet taber nålene, når det bliver sat ind i stuen. Det kan give et hav af grannåle på stuegulvet og sætte støvsugeren på overarbejde. Men hvordan undgår man dette? Juletræer, som er et nåletræ, er eviggrønne træer, der bevarer deres nåle året rundt. Nålene spiller en vigtig rolle i træets fotosyntese og åndedrætsprocesser ved at absorbere sollys og producere energi. Nålene er også ansvarlige for at reducere fordampning og bevare vand i træet.

Når et juletræ er fældet eller skåret ned, begynder det gradvist at tørre ud. Træet mister sin naturlige forbindelse til jorden, hvilket betyder, at det ikke længere kan optage vand og næringsstoffer som tidligere. Den manglende tilførsel af vand og næringsstoffer resulterer i, at nålene gradvist tørrer ud og mister deres levedygtighed.

 

Vandfordampning:

Vandfordampning er en naturlig proces, hvor vandet i juletræet fordamper fra nålene og træets overflade. Når juletræet er indendørs, er det normalt placeret i en opvarmet stue med lav luftfugtighed. Den tørre, varme luft får vandet i nålene til at fordampe hurtigere, hvilket resulterer i et øget nåletab.

Nålene bliver brune og tørre:

Som følge af vandtabet begynder nålene at blive brune og tørre. De mister deres naturlige grønne farve og bliver sprøde og skrøbelige. Det er et tegn på, at nålene ikke længere er i stand til at opretholde deres optimale fugtighedsniveau og ernæring.

Tyngdekraften og fraværet af næringsstoffer:

Ud over tørhed spiller tyngdekraften også en rolle i nåletabet. Når nålene tørrer og bliver svagere, kan de ikke længere opretholde deres greb om træet og falder ned som følge af tyngdekraften.

 

7 tips til at undgå nåletab:

Selvom nåletab er en naturlig del af juletræets cyklus, kan du tage nogle forholdsregler for at minimere det og forlænge juletræets holdbarhed:

 

  1. Vælg et friskt juletræ med sunde, grønne nåle.
  2. Sørg for at gøre et friskt snit på stammen, inden du placerer træet i en juletræsstand med vand.
  3. Hold juletræet fugtigt ved at tjekke og genopfylde vandstanden dagligt. Et godt hydreret træ vil have en længere holdbarhed.
  4. Undgå at placere juletræet tæt på varmekilder som radiatorer eller pejse, da varm luft fremskynder udtørringsprocessen.
  5. Brug en fugtighedsbevarende spray til let at fugte nålene og hjælpe med at bevare deres friskhed.
  6. Betræd forsigtigt omkring juletræet for at undgå at ryste eller forstyrre det unødigt, da dette kan forårsage nåletab.
  7. Overvej at vælge en art, der er kendt for at have længere holdbarhed, som f.eks. en nordmannsgran eller en edelgran.
 
 

Ved at tage disse foranstaltninger kan du hjælpe med at bevare juletræets skønhed og nåle længere ind i julehøjtiden.

 

Christine Bylod Jessen
2021
Læs mere
Super dejligt sted, hvor stemningen er i top. Rigtig fine og flotte juletræer. Og 10 ud af 10 for deres hyggelige aktiviteter i weekenderne og deres venlige personale
Niels Pein
2021
Læs mere
Superflink betjening, snobrød, nogle lege for børnene, fin butik og vigtigst; et stort udvalg af flotte juletræer.
Helle Jakobsen
2020
Læs mere
En af vores juletraditioner har de seneste år været at hente træ ude ved Hørslev. Det bliver hyggeligere og hyggeligere for hvert år. Der oser af julestemning i og om cafe træladen og i år var der også en masse fint brugskunst, hjemmestrik, julepynt mm.
Anne Stærk
2022
Læs mere
Dejlig stemning og venlig betjening. Mange flotte træer! Også godt til børnefamilier med legeplads.
Anne Lynggaard
2022
Læs mere
Rigtig hyggeligt med mange juletræer at vælge mellem, de har save. Vi var på rundtur med traktor og der var naturlegeplads, boder og en lade med æbleskiver, saft, glög osv. :-) -varm anbefaling her fra
Peter Juul Jensen
2022
Læs mere
Igen i år fandt vi det flotteste juletræ, på Hørslev Fæld-selv & Julemarked.🤩🌲 tak🙏 Vi hyggede os gevaldigt med drengene på deres nye naturlegeplads og fik en gratis tur rundt på deres veterantraktor 🚜 De varmeste jule-anbefalning fra en fan af sted🌲🎅❄️😁
Tidligere
Næste