+45 24631036

Kontakt os ved spørgsmål

Hørslevvej 151C

Harlev J, 8462

Weekender fra 10-17

Åbent alle dage fra 16. dec

Juletræets historie i Danmark

Juletræet har en dyb historisk forankring i danske juletraditioner og er blevet en elsket symbolik for julen. Lad os udforske juletræets historie i Danmark og forstå, hvorfor det er blevet en fast del af vores julefejringer.


Historisk oprindelse:

Brugen af juletræet i Danmark kan spores tilbage til begyndelsen af 1800-tallet. Traditionen stammer fra Tyskland, hvor det første dokumenterede juletræ blev opstillet i 1605. I løbet af det 19. århundrede spredte brugen af juletræet sig gradvist til resten af Europa, herunder Danmark.

Tysk inspiration:

Juletræet blev introduceret i Danmark som en del af den voksende tyske kulturelle indflydelse. Mange danske aristokrater og velhavende familier blev fascineret af den tyske tradition og begyndte at opstille juletræer i deres hjem. Dette bidrog til at popularisere juletræet som en del af julefejringerne i Danmark.

Symbolik og tradition:

Juletræet symboliserer livets cyklus og fornyelse. I gamle tider blev træet ofte pyntet med æbler, nødder og småkager, der repræsenterede frugtbarhed og rigdom. Senere blev brugen af juletræspynt udvidet til at omfatte julekugler, lys, guirlander og julestjernen på toppen af træet.

Familiehygge og samling:

At have et juletræ i stuen har udviklet sig til at være et symbol på familiehygge og samling i julen. Traditionen med at pynte træet sammen som familie skaber en særlig stemning af fællesskab og glæde. Det er et øjeblik, hvor familien kommer sammen for at skabe smukke minder og fejre julens magi.

En skønhed at beundre:

Juletræet er også blevet en smuk dekoration, der skaber en stemningsfuld atmosfære i hjemmet. Det strålende lys fra julelysene, den skinnende julepynt og duften af gran fylder rummet med en særlig julestemning. Juletræet skaber en visuel og følelsesmæssig forbindelse til den højtidsstemning, der er så karakteristisk for julen.

Sammenflettet i vores kultur:

Juletræet har i årenes løb været blevet en integreret del af den danske julekultur. Det er blevet en tradition, der går på tværs af generationer og forbinder os med vores fortid og vores fælles kulturelle arv. Juletræet i stuen er blevet et ikonisk symbol på julen og den glæde, den bringer til vores hjerter.


I årenes løb har det været forskellige typer juletræer, som har været de foretrukne blandt danskerne. Det har blandt andet være typer som nobilis, rødgran og nordmannsgran. I dag er nordmannsgran det mest fortrukne. 

Christine Bylod Jessen
2021
Læs mere
Super dejligt sted, hvor stemningen er i top. Rigtig fine og flotte juletræer. Og 10 ud af 10 for deres hyggelige aktiviteter i weekenderne og deres venlige personale
Niels Pein
2021
Læs mere
Superflink betjening, snobrød, nogle lege for børnene, fin butik og vigtigst; et stort udvalg af flotte juletræer.
Helle Jakobsen
2020
Læs mere
En af vores juletraditioner har de seneste år været at hente træ ude ved Hørslev. Det bliver hyggeligere og hyggeligere for hvert år. Der oser af julestemning i og om cafe træladen og i år var der også en masse fint brugskunst, hjemmestrik, julepynt mm.
Anne Stærk
2022
Læs mere
Dejlig stemning og venlig betjening. Mange flotte træer! Også godt til børnefamilier med legeplads.
Anne Lynggaard
2022
Læs mere
Rigtig hyggeligt med mange juletræer at vælge mellem, de har save. Vi var på rundtur med traktor og der var naturlegeplads, boder og en lade med æbleskiver, saft, glög osv. :-) -varm anbefaling her fra
Peter Juul Jensen
2022
Læs mere
Igen i år fandt vi det flotteste juletræ, på Hørslev Fæld-selv & Julemarked.🤩🌲 tak🙏 Vi hyggede os gevaldigt med drengene på deres nye naturlegeplads og fik en gratis tur rundt på deres veterantraktor 🚜 De varmeste jule-anbefalning fra en fan af sted🌲🎅❄️😁
Tidligere
Næste